Van Harte School (Houten) | Scholen op de kaart (2024)

Loerikseweg 11 A 3991 AA Houten

  • Van Harte School (Houten) | Scholen op de kaart (1)
  • Van Harte School (Houten) | Scholen op de kaart (2)
  • Basisonderwijs
  • Rooms-katholiek
  • 229 leerlingen
  • Download de Schoolgids

In het kort

Toelichting van de school

Welkom bij Van Harte School, Houten.

Onze school staat midden in het Oude Dorp van Houten. Het gebouw staat tegenover de Katholieke kerk. De school staat voor goed onderwijs op maat. Dat betekent dat het onderwijs zoveel mogelijk afgestemd wordt op de capaciteiten van het kind. In de onderbouw proberen wij dit te bereiken door te werken volgens de uitgangspunten van het thematisch onderwijs met invloeden van het Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Om de werkhouding te verbeteren maken we gebruik van Taakspel.

Met behulp van de Kanjertraining besteden we aandacht aan de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen. We werken preventief aan een veilige leeromgeving voor kinderen.

Momenteel zitten wij in een nieuwbouwtraject naar een nieuwe school op onze huidige plek. Een intergraal kindcentrum waar kinderen van 0 tot 12 jaar welkom zijn. Tijdens de bouwfase, die eind 2022 is gestart, zitten wij op een tijdelijke locatie aan de Vikingenpoort 30 te Houten.

Missie en visie

  • Wat is de missie en visie van deze school?

    De missie van de Van Harte school luidt: Ruimte en aandacht. Voor jou en iedereen.

    Voor onze school en in onze samenwerking met andere partners zijn de volgende kernwaarden samen met onze missie uitgangspunt: Samen, Ruimte, Ontwikkeling en Respect. Samen kun je van en met elkaar leren. School is een oefenplaats voor ontwikkeling van leerlingen, medewerkers en ook voor ouders. Met respect voor elkaar en voor elkaars beweegredenen en leerstijlen zijn we blijvend op zoek naar wat ons versterkt en verbindt.

    Onze visie hierbij is:

    Van Harte school geeft ruimte aan talent

    • Er is aandacht voor de brede talentontwikkeling bij kinderen op diverse gebieden.
    • We hebben hoge verwachtingen van de kinderen.
    • Kinderen kunnen zich ontwikkelen op hun best passende leertempo.
    • Kinderen worden betrokken bij de invulling van het onderwijs.
    • Kinderen ontdekken en ervaren waar ze goed in kunnen en mogen zijn.

    Van Harte school geeft ruimte aan groei

    • De school biedt de kinderen ruimte om te oefenen en te groeien, fouten maken mag: daar leer je van.
    • Leren kun je alleen, maar vooral ook samen. Alleen kun je veel, samen kom je verder.
    • Ieder kind wil zich ontwikkelen, de leerkracht is hierbij belangrijk als stimulans en coach in dit proces.
    • We bieden de kinderen uitdagende leeromgevingen om te kunnen groeien en het geleerde in een betekenisvolle situatie in de praktijk te brengen.
    • Ieder kind groeit op zijn/haar manier en dat is goed!

    Van Harte school geeft ruimte aan lef

    • Kinderen hebben een groot aandeel in wat ze willen leren en zijn mede-eigenaar van hun leerproces.
    • Leerkrachten durven los te laten.
    • Kinderen krijgen de ruimte om keuzes te maken en zich hier verantwoordelijk voor te voelen. We blijven in beweging en ontwikkeling en werken samen aan het beste onderwijs.
  • Op welke manier geeft deze school invulling aan de identiteit?

    Ons verhaal

    Van Harte School, onze naam zegt het al: iedereen is van harte welkom op onze school. In de breedste zin van het woord. Het hebben van vertrouwen in elkaar, ontwikkelen van eigenheid en samen vieren, zijn kenmerkend voor de identiteit van onze school. Het kind doet ertoe! Wij streven ernaar dat elk kind bij ons zich gezien en gewaardeerd voelt.

    Vanuit onze katholieke grondslag dragen wij de christelijke tradities uit. Wij besteden jaarlijks aandachtaan Kerstmis,Pasen,Pinksteren, Sint-Maarten, Carnaval en Allerzielen. Daarnaast kiezen we jaarlijks een project in het kader van de Vastentijd.Hier wordt ook de kerk bij betrokken door ten minste één keer per jaar een viering in de kerk te houden. Naast de christelijke tradities werken wij ook samen met de kerk in het kader van de eerste heilige communie (groep 4) en het vormsel (groep 8).

    Om de christelijke verhalen te vertellen en onze kinderen ook kennis te laten maken met andere culturen, maken wij gebruik van de methode ‘Hemel en aarde’. Hierin staan vanuit algemene thema’s afwisselend (bijbel)verhalen, filosofische gesprekken en activiteiten gericht op expressie. Door kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met andere tradities en culturen, leren zij een ander te respecteren in zijn/ haar eigenheid en kunnen op deze manier hun normen, waarden en kijk op de wereld ontwikkelen. Hierdoor dragen wij bij aan omgangsvorming en burgerschapsontwikkeling.

    We gaan voor een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel, eigenaarschap bij team en bij kinderen. We willen samen zorgdragen voor elkaar en de omgeving. Jezelf veilig voelen is een belangrijke voorwaarde om jezelf te kunnen ontwikkelen. Door vanuit de driehoek ouder-leerkracht-kind gezamenlijk te kijken naar de ontwikkeling, kunnen passende keuzes gemaakt worden.

    Stiltehoek

    In onze school hebben wij een specifieke plek ingericht als stiltehoek. Op deze plek staat het thema vanuit ‘Hemel en Aarde’ centraal en is er de mogelijkheid voor de leerlingen om zich even terug te trekken of te bezinnen. De afgelopen jaren heeft deze plek ook veel troost gebracht.

Kenmerken van de school

  • Ruimte voor ontwikkeling
  • Aandacht voor iedereen
  • Samen kom je verder
  • Respect voor elkaar
  • Kanjerschool

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
229
Landelijk gemiddelde
214

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

  • Alles wat je wilt weten over de opvang:

    Hoe wordt opvang geregeld?

    Opvang voor schooltijd
    • Er is geen opvang
    Tussenschoolse opvang
    • Er is geen opvang
    Opvang na schooltijd

    Waar vindt de opvang plaats?

    Opvang voor schooltijd
    Er is geen opvang
    Tussenschoolse opvang
    Er is geen opvang
    Opvang na schooltijd
    In en buiten het schoolgebouw

    Zijn er kosten voor de ouders?

    Opvang voor schooltijd
    Er is geen opvang
    Tussenschoolse opvang
    Er is geen opvang
    Opvang na schooltijd
    Ja
  • Wanneer zijn de vrije dagen en schoolvakanties?

    VanTot en met
    Herfstvakantie14-10-202322-10-2023
    Kerstvakantie23-12-202307-01-2024
    Voorjaarsvakantie17-02-202425-02-2024
    Pasen29-03-202401-04-2024
    Meivakantie27-04-202412-05-2024
    Pinksteren20-05-202420-05-2024
    Zomervakantie13-07-202425-08-2024
    Toelichting van de school

    Naast de vakanties hebben wij ook een aantal studiedagen waarop alle kinderen vrij zijn van school. Voor het schooljaar 2023-2024 zijn dat:

    Dinsdag 3 oktober 2023

    Maandag 23 oktober 2023

    Woensdag 6 december 2023

    Dinsdag 30 januari 2024

    Vrijdag 16 februari 2024

    Dinsdag 2 april 2024

    Donderdag 20 juni 2024

    Vrijdag 12 juli 2024

  • Is er opvang tijdens vrije dagen en schoolvakanties?

    Ja

    Toelichting

    Deze opvang wordt in ons schoolgebouw georganiseerd door BSO de Spelerij van KMN Kind&Co. Daarnaast zijn er ookandere aanbieders van opvang in Houten aanwezig.
  • Wie is op welke momenten bereikbaar?

    DagenTijden
    nvtnvtnvt
    Toelichting van de school
    Het is altijd mogelijk om een afspraak voor een gesprek te maken met de directeur, intern begeleiderof leerkracht.U kunt dit doen door contact op te nemen met de school tel:030-6371418 of door een e-mail te sturen aan info@vanharteschool.nl
Weergave Schooltijden en opvang

Welk rooster hanteert deze school?

Vijf gelijke dagen model

vijf identieke schooldagen zonder vrije middag

Opmerkingen bij het rooster
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Handige informatie

  • Op welke manier worden ouders betrokken bij deze school?

    Een intensief contact tussen ouders en school is van wezenlijk belang voor de ontwikkeling van het kind. Zowel school als ouders hebben invloed op het leerproces. Goede onderlinge communicatie is daarvoor een voorwaarde. De school verwacht van de ouders dat zij daadwerkelijk interesse hebben in schoolse zaken die betrekking hebben op hun kinderen. De school heeft een oudervereniging. Het doel van de oudervereniging is de relatie tussen de ouders en de school te bevorderen. De oudervereniging helpt bij diverse activiteiten en heeft daarnaast ook een klankbordfunctie. Zonder ouderhulp kan een school niet draaien en de leuke activiteiten kunnen zonder de helpende handen van ouders niet doorgaan.

    Bij vragen of voor onafhankelijk advies kunt u terecht bij ouderorganisatie Ouders & Onderwijs.

  • Op welke manier informeert deze school de ouders?

    Ouders worden wekelijksdoor de leerkracht van hun kind geïnformeerd over zaken in de groep via onze school app, Social Schools. Daarnaastworden ouderstwee wekelijks geïnformeerd via de nieuwsbrief. Deze wordt via Social Schools verstuurd.

    Ook zijn er vaste momenten in het jaar dat ouders worden geïnformeerd over de voortgang van hun kind(eren) op school. Bij de start van het schooljaar zijn dit de startgesprekkenwaarbij het mogelijk is om de gesprekscyclus van het schooljaar nog meer op maat af te stemmen.

    U bent altijd welkom om in gesprek te gaan met de leerkracht van uw kind, of met de directeur.Omdat onze school onderdeel uitmaakt van KS Fectio hebben we gezamenlijk een aantal regelingen, protocollen en afspraken vastgesteld. Deze staan op: www.ksfectio.nl.Regelmatig vindt u actueel nieuws op deze site. Jaarlijks verschijnt een stichtingsbreed jaarverslag die op de website wordt gepubliceerd.https://www.ksfectio.nl/jaarverslag/

  • Hoe kunnen ouders meedenken en -praten over het beleid?

    Ouders praten mee via:

    • Ouderraad
    • Medezeggenschapsraad
  • Wat is de klachtenregeling?

    Mocht u als ouder een klacht hebben over bepaald gedrag of bepaalde beslissingen van de school, een leerkracht, een (oud)leerling of een bestuurslid, dan gaan we er vanuit dat u deze klacht eerst bespreekt met degene die de klacht betreft. Als u zich onvoldoende gehoord voelt, kunt u contact opnemen met de directeur. Mocht de bespreking van uw klacht voor u niet tot een bevredigend resultaat leiden, óf bent u van mening dat u de klacht niet met genoemde personen kunt bespreken, dan vindt u de mogelijke vervolgstappen op de website van de stichting: www.ksfectio.nl
  • Bij welke activiteiten werkt de school samen met ouders?

    Ouders zijn vooral betrokken bij de extra activiteiten binnen school. Denk hierbij aan sportdagen, vieringen, schoolreis ende organisatie van de Avondvierdaagse. Ouders worden ook ingezetbij lesondersteuning. Bijvoorbeeld het extra oefenen van het lezen van korte woorden met behulp van een computerprogramma.

    Onze medezeggenschapsraad bestaat uit twee leerkrachten die de medewerkers vertegenwoordigen en twee ouders die de oudergroep vertegenwoordigen. Zij komen circa zes keer per jaar bij elkaar en bespreken met de directie de bedrijfsvoering van de school.

  • Wat is de hoogte van de vrijwillige ouderbijdrage?

    €42,50

    Wat wordt met dat geld gedaan?

    • Kerst
    • Schoolkamp
    • Schoolreis
    • Schoolverzekering
    • Sinterklaas
    • Lessen Kunst Centraal
    • Pasen en Carnaval
    • Sinterklaas

    Zijn er overige vrijwillige schoolkosten?

    Ja

    Wat wordt daarmee betaald?

    De vrijwillige ouderbijdrage voor schooljaar 2023-2024 wordt waarschijnlijk vastgesteld op € 45,00 per kind. Elk jaar zal medio in november een oproep gedaan worden via Social Schools waarbij de ouders via een betaallink de vrijwillige ouderbijdrage kunnen betalen. Ouders/verzorgers van kleuters die in januari of later beginnen, wordt gevraagd om een deel van de ouderbijdrage te betalen. De rekenregel hierbij is: tel het aantal maanden dat je kind naar school gaat dit schooljaar, deel dit door 10 en vermenigvuldig met € 45,00. Bijvoorbeeld: Kind start half februari. Feb-juli = 5 maanden. Ouder betaalt 5/10 x € 45,00 = € 22,50.

    Overige vrijwillige schoolkosten: schoolkamp

    Aan de ouders/verzorgers van kinderen in groep 8 zal een extra bijdrage worden gevraagd voor het schoolkamp. Deze bijdrage wordt laag gehouden doordat een deel van de kosten voor het schoolkamp al is gespaard via de jaarlijkse ouderbijdrage.

    Extra informatie over ouderbijdrage

    Onze school heeft een actieve oudervereniging, die zich in zet voor activiteiten als Sinterklaas, Kerst, het schoolreisje, de sportdag en educatieve lessen vanuit Kunst Centraal. De oudervereniging zorgt voor (een deel van) de organisatie en financiering van deze activiteiten. We hebben ook regelmatig hulp nodig van ouders. Hiervoor worden ouders/verzorgers via de klassenapp of via een oproep in social schools benaderd.

    Dertien ouders vormen samen de oudervereniging. Het huidige bestuur van de oudervereniging bestaat uit Joris Detrie (voorzitter), Anuschka Hoven (penningmeester) en Els van der Vlist (secretaris). Wij zijn te bereiken via ov.vanharteschool@gmail.com

    Alle ouders/verzorgers wordt om een vrijwillige financiële bijdrage gevraagd om activiteiten buiten de lesactiviteiten te kunnen organiseren. De oudervereniging bepaalt elk schooljaar de hoogte van het bedrag en waaraan het geld het wordt uitgegeven. Voorwaarden aan de ouderbijdrage zijn dat deze vrijwillig is en dat de ouders in de Medezeggenschapsraad ermee hebben ingestemd. De school zal in lijn met de wetgeving geen kinderen uitsluiten van activiteiten als ouders niet kunnen of willen betalen.

  • Hoe melden ouders hun kind ziek of afwezig?

    Over schoolverzuim

    Scholen zijn verplicht ongeoorloofd schoolverzuim te melden bij de leerplichtambtenaar. Soms kan het zijn dat een leerling niet naar school kan gaan en er sprake is van geoorloofd schoolverzuim. Op de website van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl) staat uitgelegd hoe en wanneer er sprake is van geoorloofd verzuim.

    Voorwaarden voor geoorloofd schoolverzuim
    • bij ziekte moet de directeur dit op tijd horen;
    • bij een verplichting vanuit een geloofsovertuiging moet de ouder/voogd de directeur van tevoren informeren;
    • voor afwezigheid wegens een huwelijk of uitvaart moet de directeur vooraf toestemming geven.

    Is het niet mogelijk op vakantie te gaan tijdens de schoolvakanties? Dan kunt u bij de schoolleiding toestemming vragen voor schoolverlof buiten de schoolvakanties.

    Hoe melden ouders hun kind ziek?

    Van Harte School werkt metSocial Schoolsals communicatiemiddel. Via deze wijze melden ouders hun kinderen absent.

    Ook is de school telefonisch bereikbaar voor afmeldingen. Als een kind niet afgemeld is en niet op school verschijnt dan wordt contact opgenomen met ouders.

    Hoe vragen ouders verlof aan voor hun kind?

    Ouders vragen verlof aan door een formulier in te vullen met betrekking tot verlof buiten reguliere vakanties om. Deze aanvraag dient in de regel 6 weken voor aanvang van het verlof te worden gedaan bij de directeur van de school. Het formulier is digitaal aan te vragen of kan worden opgehaald op school.
  • Wat is het toelatingsbeleid?

    Aanmelden op de Van Harte School gaat heel eenvoudig. Na het kennismakingsgesprek kunt u het aanmeldformulier ingevuld naar de school sturen of bij ons af komen geven.Het aanmeldformulier is op de website van de school te vinden, maar ook op papier bij de school verkrijgbaar. Nadat u uw kind(eren) met dit formulier heeft aangemeld, nemen wij contact met u op om de aanmelding te bevestigen. Drie maanden voordat uw kind 4 jaar wordt, nemen wij contact met u op of er nog bijzonderheden zijn met betrekking tot de onderwijsbehoefte van uw kind. Mochten die geen belemmering vormen dan is de inschrijving definitief en bespreken we met u in welke groep uw kind zal instromen. Ook kunnen we dan samen met u eventuele wendagen plannen. Tijdens het kennismakingsgesprek op school (vier weken voordat uw kind 4 jaar wordt), ontvangt u een brief van school. Hierin staat allerlei praktische informatie over de gang van zaken op school.

    Als er sprake is van een aanmelding voor tussentijdse overstap dan zal met de school van herkomst worden besproken, na goedkeuring van u als ouder, welke onderwijsbehoefte nodig is en of wij die kunnen bieden. Als dit mogelijk is dan zal een inschrijving en overstap volgen.

  • Privacy binnen KS Fectio

    KS Fectio vindt het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de privacy van onze leerlingen. De Algemene Verordening Gegevensbescherming, die op 25 mei 2018 van kracht is geworden, vormt het uitgangspunt van ons privacybeleid. Voor meer informatie verwijzen wij u naar dewebsite van KS Fectio, www.ksfectio.nl

Waar wonen de leerlingen van deze school?

In welk postcodegebied wonen de leerlingen van deze school?

PostcodegebiedAantal leerlingenPercentage
399120388,6%
3994104,4%
399262,6%
3524<5
3984<5
3985<5
3993<5
3995<5

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Veiligheidsbeleid

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen en medewerkers zich veilig voelen op de school. Immers, zonder eengevoel van veiligheid zullen leerlingen en leerkrachten zich onvoldoende kunnen ontwikkelen. Alle scholen werken aan die veiligheid door de inzet van een methode, Kanjertraining.Tevens worden de leerlingen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling gevolgd. Jaarlijks brengen we de veiligheid van leerlingen in beeld. In de tevredenheidsmeting van november 2016 gaven de leerlingen aan zich veilig tevoelen op de Fectio-scholen. Tevens heeft elke school een gedragsprotocol,waarin opgenomen een pestprotocol. Deze is te vinden op de website van de scholen. Fectio heeft een notitie opgesteld op hoofdlijnen die voor alle Fectio-scholen geldt. Dit is een levend document; het onderwerp wordt jaarlijks door de betrokken functionarissen besproken en geactualiseerd. De notitie is te vinden op de website van Fectio: www.ksfectio.nl

Meldcode Huiselijk Geweld

Op 1 juli 2013 is de WetMeldcode Huiselijk Geweld Kindermishandeling ingevoerd. Hiermee worden alle professionals die werken met gezinnen en kinderen verplicht om met een protocol te werken bij vermoedens van kindermishandeling en huiselijk geweld. Doel van de meldcode is dat instellingen vaker, sneller en adequater ingrijpen bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling en het voorkomen van handelingsverlegenheid bij professionals, zodat er iets wordt gedaan met vermoedens van kindermishandeling en huiselijk geweld. De meldcode beschrijft in 5 stappen wat bijvoorbeeld een huisarts, leerkracht, verpleegkundige, begeleiderin de kinderopvang of hulpverlener moet doen bij vermoedens van geweld.

Stap 1: in kaart brengen vansignalen.

Stap 2: overleggen met een collega en eventueel raadplegen van het Advies- enMeldpunt Kindermishandeling (AMK) of het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG).

Stap 3: gesprek met de cliënt.

Stap 4: wegen van het geweld of de kindermishandeling.

Stap 5: beslissen: hulp organiseren of melden.

Meer informatie over de meldcodekunt u vinden op www.utrecht.handelingsprotocol.nl

Verwijsindex

De verwijsindex is een systeem waarin leerkrachten, hulpverleners en andere professionals de persoonsgegevens registreren van de jeugdigen (0 tot 23 jaar)over wie zij zich zorgen maken. Het is een hulpmiddel om u en de mensen die uw kind begeleiden snel met elkaar in contact te brengen. Hierdoor is het gemakkelijker om snel hulp te regelen voor jeugdigen met wie het niet goed gaat of niet goed dreigt te gaan. Uw kind kan bijvoorbeeld zijn ingeschreven omdat er zorgen zijn over het gedrag. Of vanwege een problematische gezinssituatie. Misschien is er nog iets heel anders aan de hand. Hoe dan ook: er is bezorgdheid over de ontwikkeling van uw kind. Het is bij wet geregeld dat organisaties vanaf 2011 met de Verwijsindex moeten werken. Degene die uw kind in de verwijsindex zet, informeert u als eerste hierover. Als uw kind in de verwijsindex is opgenomen, gebeurt er in eerste instantie nog niets.Degene die hem of haar heeft ingeschreven, gaat gewoon verder met het bieden van hulp, onderwijs of begeleiding zoals afgesproken. Pas als een tweede hulpverlener, beroepskracht of instelling uw kind registreert, ontstaat er een match. Met uw instemming bespreken de partijen samen met u hoe de best passende hulp voor uw kind en eventueel het gezin, geregeld kan worden. U wordt daar natuurlijk bij betrokken, want het gaat over uw kind en gezin. Eén persoon coördineert alle hulp. Zo zorgt de Verwijsindex voor overzicht, samenwerking en goede afspraken tussen de verschillende hulpverleners en uw gezin. En dat betekent dat de hulp aan uw kind en/of uw gezin verbetert. De Verwijsindex zorgt ervoor dat uw kind zo snel mogelijk, zo eenvoudig mogelijk en zo goed mogelijk geholpen wordt. In deVerwijsindex staan alleen de naam van degene die registreert en de naam, adres en geboortedatum van uw kind. Dus géén inhoudelijke informatie. Na een bepaalde periode wordt het signaal inactief gemaakt en na maximaal 7 jaar is het signaal niet meer zichtbaar. Op de volgende website kunt u meer lezen over de Verwijsindex: www.verwijsindexmiddennederland.nl

Privacybeleid

Fectio heeft in samenwerking metde CED-Groep een start gemaakt met de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Fectio heeft hiertoe een externe Functionaris Gegevensbescherming (FG) benoemd: Angela Groen, van de CED-groep. Binnen Fectio is een bovenschoolse stuurgroep AVG geformeerd die verantwoordelijk is voor de invoering van de AVG op alle niveaus binnen de Stichting. Fectio wil alle betrokkenen goed voorlichten over de privacybescherming op school, over de rechten en plichten van leerlingen, ouders en medewerkers. Tevens is van belang dat alle medewerkers bekend zijn met de privacy-risico’s op de school. Scholen moeten goed nadenken over informatiebeveiliging om datalekken te voorkomen. Zij dienen goed te onderbouwen waarom persoonsgegevens van leerlingen worden verzameld en verwerkt en hoe lang ze die gegevens willen bewaren. Er mogen niet meer gegevens worden gevraagd dan strikt noodzakelijk. Voor het gebruik van foto’s en video’s van leerlingen is toestemming van ouders nodig. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van Fectio: www.ksfectio.nl

  • Schoolveiligheidsplan
  • Anti-pestprotocol
  • Meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld
  • Richtlijnomgaanmetgrensoverschrijdendgedragvanouders (pdf)
  • Welk anti-pestprogramma wordt gebruikt?

    Van Harte School hanteert de Kanjertraining als preventief en curatief programma voor sociale veiligheid.

    Alle medewerkers van de school zijn gecertificeerd om de lessen van de Kanjertraining te mogen geven.ErzijntweeKanjercoördinatoren aanwezig. Zij ondersteunen de leerkrachtenen fungeren als klankbord als zich incidenten voordoen. Daarnaast hebben zij een werkplan voor het schooljaar en zorgen zij voor de monitoring als het gaat om het welzijn van de leerlingen.

  • Hoe toetst de school de sociale veiligheid?

    De school monitort de sociale en fysieke veiligheid met een vragenlijst afgenomen door/via: Van Beekveld en Terpstra Organisatieadviesbureau.

    Toelichting van de school

    Elke twee jaar nemen we de kwaliteitsvragenlijsten af via B&T op stichtingsniveau.

    Twee keer per jaar nemen wij voor alle kinderen de vragenlijsten in KANVAS af. KANVAS is het Kanjer Volg -en Adviessysteem. Voor de groepen 2 en 3 vullen de leerkrachten de lijsten in. Voor groep 4 t/m 8 vullen zowel de leerkracht als de leerling de lijsten in. Daarnaast nemen we voor groep 5 t/m 8 twee keer per jaar devragenlijsten omtrentsociale veiligheidsbeleving af. Deze informatie is gekoppeld aan Vensters

  • Wie is de anti-pestcoördinator of vertrouwenspersoon?

    Anti-pestcoördinatoren

    Mevr. Verkleij

    Stuur een e-mail

    Mevr. Mulder

    Stuur een e-mail

    Vertrouwenspersonen

    Mevr. Mulder

    Stuur een e-mail

    Mevr. Verheijden

    Stuur een e-mail

Van Harte School (Houten) | Scholen op de kaart (2024)

References

Top Articles
Homemade chilli con carne recipe | Jamie Oliver recipes
French Toast Muffins | Baked French Toast Muffin Recipe
Maxtrack Live
Jordanbush Only Fans
Goodbye Horses: The Many Lives of Q Lazzarus
Top Scorers Transfermarkt
Senior Tax Analyst Vs Master Tax Advisor
Bluegabe Girlfriend
Tribune Seymour
Roblox Character Added
Find The Eagle Hunter High To The East
Craigslist Pets Southern Md
Meritas Health Patient Portal
charleston cars & trucks - by owner - craigslist
Slope Tyrones Unblocked Games
Rachel Griffin Bikini
Google Flights Missoula
623-250-6295
Danforth's Port Jefferson
Healthier Homes | Coronavirus Protocol | Stanley Steemer - Stanley Steemer | The Steem Team
Chaos Space Marines Codex 9Th Edition Pdf
Mtr-18W120S150-Ul
The Listings Project New York
Netwerk van %naam%, analyse van %nb_relaties% relaties
Snohomish Hairmasters
Nearest Ups Ground Drop Off
Mcclendon's Near Me
Jackass Golf Cart Gif
Delete Verizon Cloud
Tim Steele Taylorsville Nc
Japanese Emoticons Stars
Mchoul Funeral Home Of Fishkill Inc. Services
Lawrence Ks Police Scanner
Stolen Touches Neva Altaj Read Online Free
Mega Millions Lottery - Winning Numbers & Results
Chase Bank Cerca De Mí
What Time Does Walmart Auto Center Open
Joplin Pets Craigslist
Seymour Johnson AFB | MilitaryINSTALLATIONS
About Us | SEIL
Bimar Produkte Test & Vergleich 09/2024 » GUT bis SEHR GUT
Pitchfork's Top 200 of the 2010s: 50-1 (clips)
SOC 100 ONL Syllabus
Dynavax Technologies Corp (DVAX)
The disadvantages of patient portals
Mynord
Professors Helpers Abbreviation
Theatervoorstellingen in Nieuwegein, het complete aanbod.
Runescape Death Guard
Parks And Rec Fantasy Football Names
Chitterlings (Chitlins)
Lake County Fl Trash Pickup Schedule
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 6797

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.